RICO Eksplosions­sikkerhed

Førende indenfor sikkerhedsventiler og sikkerhedsklapper mm.

RICO har siden 1988 været førende indenfor sikkerhedsventiler og sikkerhedsklapper til fødevare-, træ-, farmaceutisk-, petrokemisk og biogas- industrier. Virksomheden er Schweizisk og holder til huse i Herisau i Schweiz.

JIM-TEC er RICO Sicherheitstechnik AG partner for de Skandinaviske lande. Med specialuddannet og certificerede medarbejdere, tilbyder JIM-TEC både salg, service og montage af eksplosionsudstyr til din virksomhed.

Kan jeg uden videre vende det blinde øje til eksplosionsbeskyttelse?”

– Naturligvis ikke!

Ved du hvor mange eksplosionsklapper og ventiler der sidder i industrien, som ej er serviceret og ikke er funktionsdygtige? – det er rigtig mange…

Over tid oparbejder der sig hybrid-støv i og omkring lukkemekanismen – og en potentiel fare kan opstå. Derfor er det vigtigt, at dine klapper og ventiler tilses af certificerede teknikkere.

Kontakt os, og lad os hjælpe dig med at øge sikkerheden omkring jeres produktion.

Løsninger og produkter

Luftafspærring

Lukker for luftstrømmen og giver 100% gastæthed: De innovative lukkeventiler fra Rico opfylder de højeste sikkerhedsstandarder og kan anvendes til en lang række formål. Både den runde RAPIDO-version og den rektangulære QUADRO-version er kendetegnet ved et kompakt og let design. Fås med en glat tætningsoverflade i STANDARD-versionen eller med en kontrolrille i PERFECT-versionen, disse ventiler har været brugt i mange år i en lang række ventilationssystemer.

Eksplosionsventiler

Topmoderne til passiv eksplosionsafkobling.

VENTEX-® BESKYTTER DIT SYSTEM MOD EKSPLOSIONSUDBREDELSE.

Som en passiv eksplosionssikringsventil med langvarig dokumenteret driftssikkerhed fungerer VENTEX® som en effektiv og pålidelig tryk- og flammespærre uden brug af ekstern energi. VENTEX® tilpasser sig dine individuelle behov. 

Eksplosionsklapper

REDEX® Flap – kontraventilen til dine støvapplikationer.

REDEX® Flap eksplosionskontraventil tilbyder pålidelig beskyttelse mod eksplosioner. Produktet er ideelt til støvintensive processer med lavt trykkrav. REDEX®-klappen giver dig hurtig, passiv og enkelvirkende beskyttelse af dit produktionsmiljø. Det forhindrer effektivt spredning af eksplosioner i den modsatte strømnings- og eksplosionsretning. Den mekaniske lås giver optimal beskyttelse. Eksplosionsventilen garanterer fuld sikkerhed og imponerer med sine lave vedligeholdelsesomkostninger.

Takket være de korte installationsafstande muliggør REDEX®-klappen et omkostningseffektivt og samtidig fleksibelt design af dine systemer. REDEX®-klappen bruges især til eksplosionsrelateret afkobling af filtre.

Kontakt os

Fandt du ikke hvad du søgte? Udfyld formularen, og lad os vende retur med den rådgivning, du behøver!